GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Fem byten kan bli kvar efter pandemin

Publicerad 27 oktober 2021 • Uppdaterad tisdag 14:40
Rosengårds Caroline Seger byter med Bea Sprung i damallsvenskan. Arkivbild.
Rosengårds Caroline Seger byter med Bea Sprung i damallsvenskan. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT

Fotbollens regelstyrande organ, Ifab, rekommenderar nu att det ska permanentas i regelverket att kunna göra fem byten per match även efter coronapandemin. Rekommendationen är också att dagens system med byten max tre gånger under matchen samt i halvtid ska gälla, skriver Ifab på sin webbplats.

Fem inhoppare, i stället för normalt tre, infördes under coronapandemin och undantagsregeln gäller till och med nästa år.

Ifabs rekommendation kommer efter att man fått förfrågningar från kontinentalförbund, fotbollsförbund, ligor och andra inblandade i fotbollen om att permanenta möjligheten att få göra fem byten. Nu vill man att regeln ska kunna permanentas från säsongen 2022–23.

Ingela Ahlberg/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.