GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

H&M stänger butiken på Champs-Elysées

Publicerad 27 oktober 2021 • Uppdaterad tisdag 03:51
H&M stänger butiken på en av världens mest välkända gator. Arkivbild.
H&M stänger butiken på en av världens mest välkända gator. Arkivbild.
Foto: Fredrik Sandberg/TT

H&M stänger sin flaggskeppsbutik på paradgatan Champs-Elysées i Paris efter elva år.

Företaget säger att fackliga förhandlingar om nedstängningen pågår och att de 105 anställda i Champs-Elysées-butiken ska erbjudas jobb i företagets andra butiker i Paris.

Nedstängningen sägs vara en del av en global omstrukturering för att bättre svara mot kundernas behov och säkerställa att butikerna har optimala lägen. Ändå ses beslutet med en viss förvåning eftersom H&M innan butiksöppningen förde en fem år lång kamp med stadens myndigheter som ville hålla konfektionsjätten borta från den prestigefulla adressen.

Klädhandeln i fysiska butiker har länge kämpat i motvind då allt fler föredrar att handla sina kläder online och coronapandemins restriktioner spädde på kräftgången.

I april tillkännagav H&M planer på att stänga 350 av sina 5 000 butiker över världen, samtidigt som de öppnar på 100 nya platser.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.