GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

HV71 starkast i Smålandsderbyt

Publicerad 27 oktober 2021 • Uppdaterad måndag 11:48
HV71 slog Troja Ljungby med 6–3 i Smålandslagens första match sedan 1985. Arkivbild.
HV71 slog Troja Ljungby med 6–3 i Smålandslagens första match sedan 1985. Arkivbild.
Foto: Pontus Lundahl/TT

Det blev publikfest i Ljungby när Troja mötte Smålandskollegan HV71 för första gången sedan 1985, med 3 270 personer på plats för att se det hockeyallsvenska mötet.

Men det var bortalaget som dominerade och vann stort med 6–3. Därmed tågar Jönköpingslaget vidare på vägen tillbaka till SHL. Laget leder nu tabellen med fem poängs marginal efter tio omgångar. Troja Ljungby ligger på kvalplats med elva poäng.

Tabelltvåan Bik Karlskoga vann också borta, med 2–1 mot Almtuna.

Tabelljumbon Vita Hästen tog säsongens första seger, 2–1 mot Tingsryd, och har därmed lika många poäng som Mora under nedflyttningsstrecket, åtta poäng.

Ingela Ahlberg/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.