Annons

Inga ovaccinerade spelare i Australian Open

Inga ovaccinerade spelare tillåts i Australian Open. Det säger Daniel Andrews, premiärminister i delstaten Victoria där turneringen spelas.
– Vi kommer inte att söka något undantag. Därmed är problemet i princip löst, säger han enligt The Guardian.
Publicerad 27 oktober 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Novak Djokovic har inte velat berätta om han vaccinerat sig eller inte. Arkivbild.
Novak Djokovic har inte velat berätta om han vaccinerat sig eller inte. Arkivbild.Foto: Elise Amendola/AP/TT

De senaste dagarnas förvirring kring coronareglerna under Australian Open kom efter att ett mejl från damernas tennisförbund WTA läckt ut. I mejlet slogs det fast att alla spelare får komma till Melbourne, och spela, om de sitter i två veckors karantän.

Detta tillbakavisades dock av Victorias minister med ansvar för sport, Martin Pakula.

Annons

– Vi diskuterar fortfarande med (arrangören) Tennis Australia och regeringen om ovaccinerade utländska medborgare ska tillåtas komma in i Australien överhuvudtaget och vad som i så fall ska gälla, sade han till radiokanalen 3AW tidigare i veckan.

Söker inte undantag

Nu verkar Daniel Andrews slå den sista spiken i kistan.

– Jag vill vara väldigt tydlig med alla boende i Victoria. Min regering kommer inte att ansöka om undantag för någon ovaccinerad spelare, säger han och syftar till att alla elitidrottare i staten Victoria måste vara fullvaccinerade.

– Jag kommer inte att be eller tvinga människorna på läktarna och människorna som jobbar med evenemanget att vaccinera sig när spelarna inte är det. Vi kommer inte att söka något undantag. Därmed är problemet i princip löst.

Mästaren kanske avstår

Herrarnas världsetta och regerande Australian Open-mästare, Novak Djokovic, har tidigare sagt att vaccinkravet kommer att avgöra om han åker till Melbourne eller inte. Serben vill inte berätta om han är vaccinerad eller ej.

På damsidan är Naomi Osaka regerande mästare och hennes deltagande är också ovisst. Osaka har tävlat sparsamt efter att ha slitit med sin psykiska hälsa.

Linnéa Engholm/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons