GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Körverkens körverk i kyrkan

På lördag är det äntligen dags för en större konsert i Hässleholms kyrka efter en lång pandemi. Det är Bachs H-mollmässa som framförs av en stor kör samt solister och orkester.
Hässleholm • Publicerad 27 oktober 2021 • Uppdaterad tisdag 14:27

Efter pandemin har det endast varit mindre konserter i Hässleholms kyrka. Men på lördag den 30 oktober klockan 16 är det dags för Bachs H-mollmässa som aldrig tidigare uppförts i Hässleholm.

Enligt Benjamin Åberg som är organist och körledare i Hässleholms församling är det ett av Bachs stora verk och kan jämföras med Händels Messias som tidigare uppförts i Hässleholm.

– Det är verkligen storslaget och man kan säga att det är körverkens körverk, säger Benjamin Åberg.

Benjamin Åberg är dirigent.
Benjamin Åberg är dirigent.
Foto: Hans Gatu

Han berättar att kören kämpat med digitala övningar i ett halvår och det har inte alltid varit lätt. Kören består av 50 personer och verket de kommer att framföra består av fem till åtta olika stämmor.

– Jag har suttit vid ett piano och kören har kunnat höra mig, men jag har inte kunnat höra dem, berättar han. De har heller inte kunnat höra varandra.

Lyckligtvis har de hunnit sjunga ihop sig efter att alla restriktioner har släppt och det kommande framträdandet är det första med Benjamin Åberg som dirigent.

Helén FingalssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.