GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nya lokaler planeras för företagen

I AMW:s planer ingår även nya lokaler för företagen på Snickaregatan.
– De verksamhetsutövare som finns på delar av området kommer att beaktas. Vi ska föra samtal med dem, säger Peter Andreasson, projektansvarig och delägare i AMW-gruppen.
Hässleholm • Publicerad 27 oktober 2021 • Uppdaterad tisdag 18:24
Det är bara för tomma lokaler som det finns rivningsplaner, säger Peter Andreasson på AMW-gruppen.
Det är bara för tomma lokaler som det finns rivningsplaner, säger Peter Andreasson på AMW-gruppen.
Foto: Sofia Åström

Han klargör bestämt att det finns inget som säger att någon av hyresgästerna ska kastas ut. Peter Andreasson förstår inte vad det kommer från.

– De som är där får vara kvar och om våra planer för fastigheten realiseras så hittar vi nya lokaler. I vår plan för stadskvarteret ska vi bygga för företagare också, säger Peter Andreasson.

AMW jobbar med detaljplanen för det nya stadskvarteret, som ska innehålla bostäder, kommunal service och företag.

– Vi har med detta i våra samtal med kommunen.

Grepp

De befintliga lokalerna håller inte modern standard, konstaterar AMW, som vill utveckla området.

– Vi vill ta ett helhetsgrepp kring området. Det gemensamma planeringsarbetet ska omfatta olika workshops och modellanalyser för att skapa möjlighet för ett helt nytt kvarter med moderna bostäder och bra lokaler för småföretagare. Den här processen kommer att ta tid. Kommunen och Trafikverket ska yttra sig. Tills det är klart fortsätter allt som vanligt, bortsett från att vi river en del tomma lokaler, förklarar Peter Andreasson.

Om detaljplanen, som avser lätt industri i dag, inte ändras avser AMW att bygga ett nytt logistikcenter för företag.

Hyran

Peter Andreasson ställer sig frågande till påståendena att han och hans kompanjon Bengt Myhrman inte haft någon dialog med hyresgästerna.

– Jag har varit där många gånger. Beträffande hyran hakade den upp sig till en början. Normalt bokför man en kostnad för företaget så det borde inte vara något problem när fakturan med flera hyror kom. Vi ska skriva nya hyresavtal med alla hyresgäster, tills dess gäller det gamla hyresavtalet. Vi är måna om våra hyresgäster, förklarar Peter Andreasson.

Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.