Annons

Östersund allt närmare nedflyttning

Allsvenska tabelljumbon Östersund behövde slå Häcken för att ha en rimlig chans att klara sig kvar i allsvenskan. Men fick bara en poäng med sig.
– Synd att det bara blir 1–1, vi behövde tre poäng i dag, sade Östersunds Malcolm Stolt.
Publicerad 27 oktober 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Östersunds Malcolm Stolt gjorde sitt första allsvenska mål. Men 1–1 mot Häcken räcker kanske inte för Östersund att klara sig kvar i allsvenskan.
Östersunds Malcolm Stolt gjorde sitt första allsvenska mål. Men 1–1 mot Häcken räcker kanske inte för Östersund att klara sig kvar i allsvenskan.Foto: Per Danielsson/TT

Tabelljumbon Östersund hade inför de sex sista matcherna i fotbollsallsvenskan 13 poäng upp till Halmstad på kvalplats och var i stort behov av seger för att åka ur efter sex säsonger i hösta serien.

Men i första halvlek var det Häcken som förde spelet och hade de flesta chanserna, fem skott på mål jämfört med bara ett för Östersund.

Annons

– Vi kommer till bra lägen och borde ha gjort något mål, sade Häcken-kaptenen Alexander Faltsetas till Discovery+ i halvtid.

Östersundsanfallaren Malcolm Stolt tyckte att det var en halvdålig halvlek.

– Vi har mycket att ge och får vi upp bollen mer, och får upp bolltempot, kan det bli bra, sade han om förhoppningarna inför andra halvlek, till Discovery+.

20-åringen gjorde själv slag i saken knappt tio minuter in i den andra halvleken då han tog ner bollen, vände om, klev in i straffområdet, fintade bort en försvarare och placerade in bollen i mål med vänstern. Hans allra första allsvenska mål.

– Det var jätteskönt, jag har väntat länge på det så det var skönt att få sätta den, sade han efter matchen.

"Tuff situation"

Häcken fortsatte dock att pressa på och i den 71:a minuten kunde Gustav Berggren kvittera. Han svarade själv för tempoökningen, spelade till Patrik Wålemark, sprang sig fri och fick tillbaka bollen som han sedan slog in i bortre hörnet.

Östersund fick aldrig något tryck mot Häckens mål, utan det var Häcken som mest trillade boll på hemmalagets planhalva i slutdelen av matchen.

Östersund är nu tolv poäng bakom Halmstad med fem matcher kvar att spela.

– Det är en tuff situation, det är inget att ljuga om. Men det är en ny match i helgen och vi ska inte ge upp förrän det är över, säger Stolt.

Viktig poäng för Häcken

Häcken ligger på åttonde plats just nu och har sex poäng ner till kvalplats.

Annons

– Det var viktigt med en poäng i dag, även om det varit bättre med tre. Nu gäller det att göra mål på alla chanser, så ska det nog bli bra, sade Häckens målskytt Gustav Berggren till Discovery+.

Målet var hans första för säsongen.

Det blev oavgjort även i Kalmar där Varberg var på besök. Hemmalaget tappade en 2–0-ledning till 2–2 i den första halvleken. Den andra blev mållös.

Ingela Ahlberg/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons