GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Talibantopp i afghansk tv

Publicerad 27 oktober 2021 • Uppdaterad tisdag 19:56
Mulla Yacoob, ansvarig för försvaret i talibanernas regim.
Mulla Yacoob, ansvarig för försvaret i talibanernas regim.
Foto: Talibanernas försvarsdepartement via AFP/TT

Mulla Yaqoob, son till den mytomspunne talibangrundaren mulla Omar, har för första gången framträtt i tv.

I en tv-sändning från ett militärsjukhus i den afghanska huvudstaden Kabul uppmanade han lokala affärsmän att investera i sjukhus och kliniker. Mulla Yaqoob är ansvarig för försvaret i det nya talibanstyret.

Framträdandet ses som en del i att presentera det nya talibanstyret som mer öppet och modernt.

Mulla Yaqoobs pappa, mulla Omar, framträdde sällan offentligt och bilder på honom var förbjudna. När han dog 2013 tog det drygt två år innan dödsfallet offentliggjordes.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.