Annons

Pojke grovt misshandlad vid busshållplats

Höllviken • Publicerad 6 november 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
En tonårspojke har förts till sjukhus efter att ha blivit misshandlad i skånska Höllviken. Arkivbild.
En tonårspojke har förts till sjukhus efter att ha blivit misshandlad i skånska Höllviken. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En tonårspojke har enligt polisen blivit misshandlad av en jämnårig pojke och två vuxna män i Höllviken, två mil söder om Malmö.

– Det ska ha skett vid en busshållplats. De känner till varandra på något sätt och det har varit en hel del ungdomar på plats, säger Filip Annas, polisens presstalesperson.

Annons

Polisen larmades klockan 20.41 på lördagen. Den skadade pojken fördes i ambulans till sjukhus.

– Jag har ingen information om skadeläget. Det enda jag vet är att vi har rubricerat det som grov misshandel. Han har skador som behöver tas om hand inom sjukvården.

I anslutning till brottsplatsen greps en man i 45-årsåldern och en man i 50-årsåldern. Båda är misstänkta för grov misshandel. Den äldre av männen är dessutom misstänkt för förberedelse till grov misshandel och brott mot knivlagen.

Den pojke som också misstänks ha varit delaktig i misshandeln är under 15 år och hanteras därför av de sociala myndigheterna.

– Vi har en hel del vittnen som vi har pratat med och kommer att prata med. En viktig del är att få fram ett motiv, säger Filip Annas.

TT

Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons