GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Bil beskjuten med flera skott

En bil i Eslöv besköts med flera skott under natten till torsdagen. Fem personer befann sig i bilen, men ingen blev skadad.
Publicerad 18 november 2021 • Uppdaterad 29 november 2021
En bil i Eslöv besköts med flera skott under natten till torsdagen.
En bil i Eslöv besköts med flera skott under natten till torsdagen.Foto: Mikael Nilsson

Polisen fick flera larmsamtal om ihållande skottlossning i området kring Norregatan vid klockan 00.39. Polisen behandlade först ärendet som pågående dödligt våld, PDV, och ryckte ut till platsen.

– Eftersom det var så många som ringde om skottlossningen så tog vi det på allvar och åkte ut, men vi hittade först inga bevis på någon skottlossning. Men efter en stund hittade utredarna en bil med folk som blivit beskjutna, säger Andreas Hulting, vakthavande befäl vid polisen Syd.

De fem personerna i bilen är sedan tidigare kända i kriminella sammanhang men det är ännu oklart om de vet vem gärningspersonen är.

– Vi har inlett en förundersökning om mordförsök, men har ännu så länge inte hittat några tekniska bevis, vilket är märkligt, säger Anderas Hulting.

Av de fem i bilen så är det tre personer som har blivit beskjutna.

Efter utredningsarbete genomfördes en husrannsakan i en lägenhet i Eslöv. I samband med den greps två män. Senare under natten greps ytterligare två män i Malmöområdet. I samband med gripandena har vapen och ammunition anträffats.

Åklagare Nan Kinnander är förundersökningsledare och bekräftar att fyra personer gripits och senare anhållits.

– Mer än så kan jag inte säga på grund av förundersökningssekretessen, säger hon.

Det finns uppgifter om att upp emot tio skott avlossats. Stämmer det?

– Det finns sådana vittnesuppgifter men det exakta antalet kan jag inte uttala mig om.

Tidigare i veckan inträffade en misshandel i samma område. Tror ni det finns ett samband?

– Det vet vi inte än, men vi undersöker det.

Nan Kinnander uppger också att hon under fredagen räknar med att ta ställning till om de anhållna ska begäras häktade.

Eslövs kommunstyrelseordförande Johan Andersson (S) säger att kommunen i samråd med polisen beslutat att i nuläget inte sätta in extra väktare utöver de resurser som redan ronderar centrum, men att man följer utvecklingen och nya besked kan komma framöver.

Andersson uppger också att man planerar en ordinarie trygghetsvandring i centrala Eslöv den 2 december och att Badhusparken kan komma med där.

TT och SkD

Foto: Mikael Nilsson
Foto: Mikael Nilsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.