GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Broby gästis tog emot Gyllene gaffeln

Enastående mat och personlig service i genuin gästgivarmiljö. Husmanskostens vänner delade ut Gyllene gaffeln 2021 till Broby gästis och krögarparet Sylvia Devnell och Fredrik Malmberg.
Broby • Publicerad 18 november 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Malmbergs gastro på Broby gästis tilldelas Gyllene gaffeln.
Malmbergs gastro på Broby gästis tilldelas Gyllene gaffeln.Foto: Mikael Persson

Husmanskostens vänner har som syfte att informera och bevara den svenska husmanskosten och i synnerhet den skånska. Under året träffas de 18 deltagarna, herrar, och genomför olika aktiviteter och föreläsningar på temat husmanskost.

För att sätta fokus på husmanskost instiftade sällskapet utmärkelsen Gyllene gaffeln som delas ut årligen till en restaurang i någon av de nordostskånska kommunerna.

– Vi är en grupp som åkt runt och testat maten på en sju-åtta nominerade restauranger. Och en gemensam sak är att det finns en tydlig vinnare, det var inte alls svårt att enas, konstaterade Bengt-Arne Larsson som fått äran att lämna över den Gyllene gaffeln.

– Vi uppskattar alltid att komma hit.

Bengt-Arne Larsson och resterande sällskap med respektive besökte under torsdagen Broby gästis och Malmbergs gastro för att överräcka utmärkelsen till krögarparet Sylvia Devnell och Fredrik Malmberg.

– Här finns god husmanskost med det lilla extra, ett fint salladsbord och en härlig miljö. Ja, här finns allting, konstaterade Husmanskostens vänner.

”Enastående matlagning, personlig service i genuin gästgivarmiljö med fokus på klassisk husmanskost i modern skepnad”, löd motiveringen.

– Det är ju en bättre formulering än vår, sa Fredrik Malmberg glatt när han tog emot Gyllene gaffeln.

– Vi är tacksamma för uppmärksamheten, sa Sylvia Devnell.

Båda framhärdade hela personalens betydelse för att restaurangen kan hålla hög standard.

Tidigare vinnare

Restaurang Tranan, Sibbhult.

Denningarums gård, Östanå.

Restaurang Snapphanen, Knislinge.

Bengt-Arne Larssson berättade att det rådde enighet om att det var krögarparet Sylvia Devnell och Fredrik Malmberg som skulle få årets pris.
Bengt-Arne Larssson berättade att det rådde enighet om att det var krögarparet Sylvia Devnell och Fredrik Malmberg som skulle få årets pris.Foto: Mikael Persson
Bengt-Arne Larsson, Husmanskostens vänner.
Bengt-Arne Larsson, Husmanskostens vänner.Foto: Mikael Persson
Bengt-Arne Larsson berättade att det rådde enighet om att det var krögarparet Sylvia Devnell och Fredrik Malmberg som skulle få årets pris.
Bengt-Arne Larsson berättade att det rådde enighet om att det var krögarparet Sylvia Devnell och Fredrik Malmberg som skulle få årets pris.Foto: Mikael Persson
Marie-Louise Lindell
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.