GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

”Det är ett speciellt hus, både i dåtid och nutid”

Wisseltoftagården är till salu med ett utgångspris på 6,75 miljoner. I söndags visades gården, som har 15 rum, för första gången. Några intresserade köpare från trakten anslöt och inspekterade.
Visseltofta • Publicerad 21 november 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Wisseltoftagården är till salu.
Wisseltoftagården är till salu.Foto: Susanne Gäre

Wisseltoftagården, som också gått under namnet Kvarnbackagården, profilerade sig på turridning med islandshästar och ridläger. Det är nu Johan Larssen som säljer gården, som omfattar den stora huvudbyggnaden, stall och byggnad som innehåller butik och kafé. Det finns inte mycket mark till huset, runt ett halvt hektar.

– Min mamma köpte det 1978 och senare jag så nu känns det tungt att sälja det, säger Johan Larssen som numera bor på Öland. Det är ett fantastiskt hus och man kan bara vara där, gå runt och må bra.

Johan Larssen, som fick problem med länsstyrelsen för några år sedan vad gäller hästverksamheten, har nu lämnat allt det bakom sig.

– Det går inte att hänga upp sig på allt det där, det spelar ingen roll längre, säger Johan Larssen som sadlat om och nu är antikhandlare på Öland.

– Det finns mycket känslor i huset, fortsätter han, jag tänker på alla som kommit och ridit på gården och all glädje som funnits där.

Han vet inte vad som kommer att hända med Wisseltoftagården nu.

– Där finns så många möjligheter, det är svårt att fantisera om vad det ska bli av gården. Där finns exempelvis konferensrum, 22 bäddar i sovsalen och bastun är fantastisk.

Det är mäklaren Gunilla Zaar som säljer huset. Men på söndagen visades det av hennens kollega Ted Haglund.

– Det är ett speciellt hus, både i dåtid och nutid, säger Gunilla Zaar. Nu handlar det om att hitta rätt människor som köper gården och det finns en önskan om att gården säljs till någon som ska driva en aktivitet i bygden. Men någon hästverksamhet blir det inte.

Gunilla Zaar uppger att några stycken hört av sig före visningen och att det finns visat intresse för gårdskafé och försäljning.

– Huset är i gott skick och gården ligger när för människor som vill uppleva riktig natur. Vi riktar oss till alla intresserade och vi vet av erfarenhet att danskar och tyskar bevakar försäljningen.

– Men det finns ingen brådska, säger Gunilla Zaar. Ju speciellare ett objekt är ju mer tid tar det att sälja det. Det här kan ta ett halvår, kanske ett år.

7 bilder
Wisseltoftagården är gediget byggt och är väl bevarat.
Mäklaren Ted Haglund visade Wisseltoftagården på söndagsförmiddagen.
I anslutning till bastun ligger den här lilla platsen för vila och kontemplation.
Den vedeldade bastun är rymlig och mycket originell.
Wisseltoftagården är till salu.
Huset är rymligt med 15 rum i genuin stil.
Det finns flera kakelugnar och kaminer i det stora huset.
Wisseltoftagården är gediget byggt och är väl bevarat.
Mäklaren Ted Haglund visade Wisseltoftagården på söndagsförmiddagen.

Susanne GäreSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.