GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Familjen lämnar Denningarums gård efter 40 år

Familjen Ivarsson lämnar Denningarums gård efter närmare 40 år. Anledningen är att Bjarne Ivarssons ”normala” jobb helt enkelt är för intressant.
Östanå • Publicerad 22 november 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Bjarne Ivarsson tog tjänstledigt från sitt arbete när han och Annelie Ivarsson tog över gården och tvingades nu göra ett val mellan jobbet och gården.
Bjarne Ivarsson tog tjänstledigt från sitt arbete när han och Annelie Ivarsson tog över gården och tvingades nu göra ett val mellan jobbet och gården.Foto: Susanne Gäre/Arkiv

1986 startade Karin och Ulf Ivarsson grönsaksodling på Denningarums gård, där grönsakerna såldes i en liten gårdsbutik. Företaget utvecklas senare till uppfödning och försäljning av fjäderfä, större odlingar, kafé, egenproducerad sylt och saft, catering, ställplatser, lunchrestaurang och en hel del andra aktiviteter.

Nu är det dags för nästa familj att ta över. Men varför? Bjarne Ivarsson, som tog över gården från sina föräldrar våren 2020, förklarar:

– Jag tog tjänstledigt från mitt jobb för att kunna ta över, men nu gick det inte att ta tjänstledigt mer.

Du ställdes inför ett ultimatum?

– Ja, jag var tvungen att ta ett beslut. Och det blir att jag fortsätter med mitt vanliga jobb, jag trivs alldeles för bra med det för att sluta. Det säger jag trots att gården är lönsam.

Hur gick tankarna när du tog över 2020?

– Då var tanken att prova detta och sedan säga upp mig från mitt jobb.

Bjarne Ivarsson har också meddelat beslutet på Denningarums gårds Facebook-sida.

Bjarne och Annelie Ivarsson har drivit gården tillsammans sedan våren 2020.
Bjarne och Annelie Ivarsson har drivit gården tillsammans sedan våren 2020.Foto: Maja Ögren Andersson/Arkiv

– Gården har 10 000 unika besökare varje år. Svenskar, tyskar och danskar hittar hit. Kanske följer någon av dessa vår Facebook-sida och är sugen på att ta över. Det var ett bra sätt att få ut reklam om detta, liksom att prata med dig nu, så att det kommer i tidningen.

Verksamheten säljs med en hel del utrustning för att kunna fortsätta driften. Själva gården är inte till försäljning utan är en arrendegård som eventuell köpare arrenderar. Kontraktet går ut den 14 mars 2022 och en ”normal” arrendetid är på fem år. Men det är naturligtvis upp till de båda parterna att komma överens om.

– Ägaren vill gärna att verksamheten fortsätter. Det kanske är en barnfamilj som kan ta över? Det hade varit drömmen, säger Bjarne Ivarsson.

Carl-Johan Liljedahl
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.