GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Mest nedåt på Wall Street

Publicerad 22 november 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Handelsveckan på New York-börsen inleddes mest i moll. Arkivbild.
Handelsveckan på New York-börsen inleddes mest i moll. Arkivbild.Foto: John Minchillo

Beskedet att Jerome Powell får fortsatt förtroende som centralbankschef fick ett ganska surt mottagande av de amerikanska aktiespekulanterna.

Två av New York-börsens ledande index backade på måndagen, det breda S&P 500 med 0,3 procent och tekniktunga Nasdaqs kompositindex med 1,3 procent. Dow Jones industriindex steg dock 0,1 procent.

Bankerna hörde till vinnarna, liksom finanssektorn i stort. Dess branschindex steg 1,4 procent. Bra gick också energibolagens index, som klättrade 1,8 procent.

På förlorarsidan fanns bland andra flera av de stora teknik- och kommunikationsbolagen. Netflix backade till exempel 2,9 procent och Alphabet, Googles moderbolag, tappade 1,8 procent.

Elbilstillverkaren Tesla, som aviserade att bolaget ska lansera sin Model S Plaid i Kina till våren, ökade 1,7 procent.

Aktien i Vonage, en plattform för app-utveckling, rusade sedan svenska Ericsson aviserat att telekomjätten köper bolaget för 55 miljarder kronor. Vonage steg hela 27 procent.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.