GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Över 1 000 döda med covid-19 i Norge

Publicerad 22 november 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Analys av coronatester vid Akershus universitetssykehus i Norge. Arkivbild.
Analys av coronatester vid Akershus universitetssykehus i Norge. Arkivbild.Foto: Håkon Mosvold Larsen

Över 1 000 människor i Norge har hittills avlidit med coronavirus, enligt de senaste siffrorna från norska folkhälsomyndigheten FHI.

– Jag har den största medkänsla med dem som har mist sina kära, säger hälsominister Ingvild Kjerkol, som påminner om att pandemin inte är över än.

– Var och en kan bidra genom att ta vaccinet, följa smittskyddsråden och hålla sig hemma och testa sig vid symtom, säger hon och lägger till att det är viktigt för alla över 65 att ta en tredje dos.

Smittspridningen har den senaste tiden stigit kraftigt i landet. Det senaste dygnet registrerades 1 470 nya fall av coronasmitta i Norge, 314 fler än samma dag förra veckan. Enligt det senaste sjudagarssnittet har 2 055 smittade rapporterats per dag, jämfört med 1 677 en vecka tidigare.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.