GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Polisen hoppas på tips efter mordförsöket i Osby

Polisen söker tips efter skottlossningen och mordförsöket i Osby i förra veckan då en man i 20-årsåldern blev skjuten och hittades skadad på en gångväg.
Osby • Publicerad 22 november 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Polisen söker tips efter skottlossningen och mordförsöket i Osby under förra veckan.
Polisen söker tips efter skottlossningen och mordförsöket i Osby under förra veckan.Foto: Mikael Persson

Det var i onsdags kväll som en skadad man upptäcktes efter en skottlossning utomhus i Osby. Ett flertal polispatruller sökte i området men utan att hitta någon misstänkt gärningsman.

Nu hoppas på polisen på allmänhetens hjälp och söker efter iakttagelser eller vittnesuppgifter som kan ha samband med mordförsöket den 17 november.

”Alla observationer av vilka som rört sig i närheten av väg 15 i höjd med Leksaksgatan är av stort intresse. Även iakttagelser som är gjorda i villaområdena på bägge sidor om väg 15 är viktiga. Det kan röra sig om bilar, cyklar, mopeder, elsparkscyklar och personer som rört sig i området” skriver polisen i ett pressmeddelande.

Polisen är intresserad av iakttagelser från dagarna före mordförsöket till efter mordförsöket den 17 november.

– Det kan vara uppgifter som inte nödvändigtvis är direkt kopplade till mordförsöket, säger polisens presstalesperson Thomas Johansson och fortsätter:

– Egentligen är vi intresserade av alla observationer dagarna före och strax efter. Vi vill inte berätta mer i detalj eftersom vi inte vill styra folk.

”Dagarna före” – tror ni att man varit och rekat på platsen?

– Det skulle kunna vara en slutsats man kan dra. Men vi vill inte styra vad man kan ha sett. Det handlar om man sett något som sticker utanför det normala.

Finns det någon misstänkt i ärendet?

– Det är ju en förundersökning som pågår. Vi vill inte berätta vad vi vet. Framförallt inte nu när vi söker hjälp från allmänheten.

Thomas Johansson konstaterar att polisens bild av vad som hände klarnar efterhand. Dock är de fortsatt förtegna om vad de vet.

– En utredning rör sig framåt hela tiden och kunskapen ökar efterhand som pusslet läggs. I nuläget behöver vi den här typen av information.

Tips kan lämnas till polisen på telefonnummer 114 14 eller på en polisstation.

Mats Klingen
Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.