GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Två identiska klockstölder inom loppet av en timme

Inom loppet av en timme har klockor stulits från klockbutiker i Kristianstad och Hässleholm under måndagskvällen. Vid bägge tillfällena har gärningsmannen sprungit ut från butiken med klockorna efter att ha fått prova den på armen.
Hässleholm/Kristianstad • Publicerad 22 november 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Foto: Johan Nilsson/TT

16.30 kontaktas polis i Hässleholm efter att en man stulit en dyrbar klocka från en butik på första avenyn.

17.23 kontaktas polis till en butik på Västra Storgatan i Kristianstad efter en ny klockstöld.

Tillvägagångssättet har varit snarlika. En okänd person har varit inne och begärt att få prova klockan på armen. Tjuven har sedan lämnat butikerna till fots.

– Såvitt jag vet utreder man stölderna initialt som två separata händelser. Men som omständigheterna är finns det fog att misstänka samband, säger polisens presstalesperson Patric Fors.

Polisen vill i nuläget inte gå ut med signalement på gärningsmännen. Men i Kristianstad lämnade tjuven till fots i riktning mot Tivoliparken. Polis är på platsen för att undersöka butiken samt kontroll i området.

Klockorna har ett värde på 30 respektive 40 tusen kronor vardera. Ingen ska ha skadats i samband med stölderna.

Ebbe Gertten
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.