GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Dags för julskyltning: ”Finns ett stort sug”

Höstrusket får maka på sig, för advent är i antågande och därmed även de traditionella julskyltningarna i Osby och Lönsboda.
Osby/Lönsboda • Publicerad 23 november 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
På söndag är det julskyltning i Osby och nästa söndag, den 5 december, är det Lönsbodas tur.
På söndag är det julskyltning i Osby och nästa söndag, den 5 december, är det Lönsbodas tur.Foto: Kajsa Wall

Vintermånaderna och därmed julhelgerna närmar sig med stormsteg. I samma hjulspår kör även julskyltningarna i Osby och Lönsboda kommande helger. Lagom till första advent på söndag släpps julstämningen loss i Osby.

– Vi har fått ihop ett jättetrevligt program med någonting för alla, främst inriktat mot barnen, säger näringslivsutvecklaren Jimmy Ekborg som gläds extra mycket åt årets arrangemang eftersom julskyltningarna var inställda på grund av pandemin ifjol.

– Nu känns det nästan som vanligt igen och det finns ett stort sug efter att saker ska hända. Bra är också att det mesta är utspritt på olika platser, vid olika tidpunkter.

Majoriteten av programpunkterna i Osby börjar klockan 14. Då väntar julskyltade butiker, musikunderhållning, lotterier, marknader, tomteland, glöggstugor och mycket annat. Såväl näringsliv som föreningar, organisationer och privatpersoner kommer att finnas representerade på byn för att skapa en mysig stämning att vandra runt i.

– Allting avslutas klockan 18 med en stor eldshow i Centralparken, säger Jimmy Ekborg.

I skrivande stund skvallrar väderprognosen om att det kan bli inslag av snö till helgen.

– Hoppas att det blir fint väder. 2019 var det krispigt vitt, säger Ekborg.

Helgen därpå, den 5 december tillika andra advent, är det dags för julskyltning i Lönsboda. Även här arrangeras en rad aktiviteter på byn med exempelvis musik, öppna affärer, tomtefotografering och julstuga. I Lönsboda avslutas dagen med en konsert i kyrkan klockan 18.

– Hembygdsföreningens julstuga har flyttat till församlingshemmet, påpekar Jimmy Ekborg och berättar även att byns egen snögubbe aviserat närvaro.

– Det är inte helt lätt att få ihop programmet när affärerna (i Lönsboda) är färre. Men det är glädjande med alla föreningar som ställer upp. Man får fixa och trixa så att det blir mysigt, säger han avslutningsvis.

Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.