GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ebba Busch: Alldeles för bräckligt

Publicerad 23 november 2021 • Uppdaterad 29 november 2021
Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch. Arkivbild.
Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Sedan Vänsterpartiet, Socialdemokraterna och Miljöpartiet har enats om pensionerna tycks S-ledaren Magdalena Andersson under onsdagen bli framröstad i riksdagen som Sveriges första kvinnliga statsminister.

Kristdemokraternas (KD) ledare Ebba Busch skriver på Twitter att det är en turbulent tid i Sverige med hög arbetslöshet, skenande kriminalitet och rekordlånga vårdköer.

"Såhär bräckligt ska inte ett land styras. Vill man ha ett annat ledarskap måste man rösta annorlunda i nästa val", skriver Busch.

C röstade rött till Kristersson med motiveringen att inget ”ytterkantsparti” skulle ges inflytande, fortsätter hon.

"Nu har S förhandlat med V. Står C fast vid sin linje eller byter man nu?", skriver Busch.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.