GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Han larmade om trädet dagen innan olyckan: ”För jävligt”

Hässleholmaren Christer Nilsson slog i lördags förmiddag larm om ett vindfällt träd som lagt sig över Mellanhedsvägen.
Trots det cyklade kvällen därpå en man in i trädet och slog sig så pass att han fick föras till sjukhus.
Hässleholm • Publicerad 23 november 2021 • Uppdaterad 29 november 2021
Trädet hade sågats upp och lagts i sidan av vägen när tidningen besökte olycksplatsen på tisdagen.
Trädet hade sågats upp och lagts i sidan av vägen när tidningen besökte olycksplatsen på tisdagen.Foto: Teodor Dimblad

– Vi tycker att vi gör vad man ska genom att ringa och påtala detta, men så händer det en olycka ändå. Det retar mig som tusan, säger Christer Nilsson.

Han och partnern var i lördags förmiddag ute på promenad längs Mellanhedsvägen när de på sträckan mellan Vildparksvägen och Skjutbanevägen, som går genom ett grönområde, såg ett träd som ramlat och lagt sig över vägen, så att varken bil eller cykel kunde passera, berättar han.

– Då ringde vi det här journumret som finns på kommunens hemsida och som är kopplat till SOS Alarm. Vi påtalade problemet och lämnade adressen, säger Christer Nilsson.

De berättade för larmoperatören att även en elledning rivits ner, vilket får till följd att gatlyktan på platsen inte lyser om kvällarna.

– Vi sade det till dem att kommer det en cyklist utan lyse är det kört om det är mörkt ute. Man ser inte trädet, säger Christer Nilsson.

Gatlyktan vid olycksplatsen fungerar inte sedan det vindfällda trädet rivit ner en elledning.
Gatlyktan vid olycksplatsen fungerar inte sedan det vindfällda trädet rivit ner en elledning.Foto: Teodor Dimblad

Vid 22-tiden kvällen därpå inkom ett larm med händelserubriken ”hinder på väg” på just Mellanhedsvägen. Nästan samtidigt larmades polisen om en olycka på samma adress – en man på cykel hade kraschat in i trädet som Christer Nilsson larmat om. Mannen blev inte svårt skadad men fick föras med ambulans till sjukhus, vilket tidningen rapporterat om.

När Christer Nilsson nästa morgon läste artikeln blev han upprörd. Att trädet inte hade röjts ur vägen innan olyckan var framme, trots att han slagit larm om det mer än ett dygn dessförinnan, är förargligt, tycker han.

– Jag tycker det är för jävligt att en människa blir skadad på det här viset på grund av någon form av besparing eller att man skiter i vilket. Vissa saker kanske man inte kan göra något åt direkt, men det här var ett träd som låg rätt över en väg, säger Christer Nilsson.

Kommunens gatuchef Ronny Nilsson ber att få återkomma i frågan när tidningen når honom på tisdag eftermiddag. Han kände då inte till ärendet sedan tidigare.

– Vi får diskutera det här internt, jag vet inte vad som gått fel i nuläget, säger Ronny Nilsson, som även hänvisar till att räddningstjänsten kan vara ansvariga vid akuta felanmälningar som innebär en fara för allmänhet.

Teodor DimbladSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.