GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Tolv barn bland de döda i bussolycka

Mitt i natten körde långdistansbussen från Istanbul in i ett motorvägsräcke i Bulgarien. Branden som uppstod slukade hela fordonet, och bara en handfull av de över 50 människorna ombord hann ut.
– En enorm tragedi, säger Bulgariens tillförordnade premiärminister Stefan Yanev.
Publicerad 23 november 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Det utbrända bussvraket nära Bosnek på tisdagen.
Det utbrända bussvraket nära Bosnek på tisdagen.Foto: Minko Chernev/BTA/AP/TT

– Tyvärr har vi många döda, 46 personer, däribland 12 minderåriga, säger Nordmakedoniens hälsominister Venko Filipce till mediebolaget BNT efter att ha besökt överlevande på sjukhus i Sofia.

Olyckan inträffade vid 02-tiden under natten mot tisdagen ungefär fyra och en halv mil utanför Bulgariens huvudstad. Tv-bilder visar den utbrända bussen mitt på motorvägen. Inga andra fordon var inblandade i olyckan.

Minst sju brännskadade personer har förts till sjukhus i huvudstaden Sofia. Enligt vårdpersonal kommer samtliga överlevande från samma familj, som kastat sig ut ur den brinnande bussen. Deras tillstånd beskrivs som stabilt.

– Vi har en enorm tragedi här, sade Stefan Yanev på plats vid olycksplatsen på tisdagsmorgonen.

Bussen kom från ett nordmakedonskt företag som organiserar gruppresor till Istanbul. Och de flesta döda var nordmakedonier på väg hem till Skopje, uppger lokala myndigheter. En belgisk medborgare och en person från Serbien fanns också bland offren.

Karta som visar var olyckan inträffade.
Karta som visar var olyckan inträffade.Foto: Johan Hallnäs/TT
TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.