GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

De har chansen att bli Årets företagare

Bygg, odling eller el- och ljusteknik? På fredagskvällen presenteras vem som utses till Årets företagare i Hässleholm.
Hässleholm • Publicerad 24 november 2021 • Uppdaterad 29 november 2021
Håcan Nilson är konferencier för Hässleholms galakväll på fredag när bland annat Årets företagare ska presenteras.
Håcan Nilson är konferencier för Hässleholms galakväll på fredag när bland annat Årets företagare ska presenteras.Foto: Stefan Sandström

På fredag är det dags för årets galakväll i Hässleholm. Förutom fest, underhållning och mingel ska som brukligt ett antal priser delas ut. Bland annat ska Årets företagare koras.

Tre är nominerade till det ärofyllda priset: Adam Ekholm, El & Ljusteknik i Skåne AB, Göran Nilsson, Östergårds grönsaker AB, och Tony Fransson, Franssons bygg AB.

Franssons företag har 33 anställda och ägnar sig åt det mesta inom bygg, inte minst tak och fönster. Att bli nominerad till Årets företagare kom som en överraskning.

– Jag blev överrumplad, det hade jag inte förväntat mig. Men det känns bra och trevligt, säger han.

– Vi utför jobb till både den lille och den store kunden, varje kund är lika viktig. Vi syns och gör mycket jobb i Hässleholms kommun, konstaterar han vidare.

Även Göran Nilsson som sedan 1991 driver Östergård, beläget vid Vinslöv, överraskades av nomineringen. Företaget ägnar sig primärt åt potatisodling, men även exempelvis sparris och spannmål, och har ett tiotal fast anställda plus säsongsarbetare.

– Trevligt att bli nominerad, det är ju bättre än när de skäller på en, säger Göran Nilsson med ett skratt.

Varför tror du att du nominerats?

– Bra fråga. Jag vet faktiskt inte.

Hur är det att syssla med lantbruk 2021?

– Rätt angenämt. Ur min synvinkel har lantbruket genererat en helt okej lönsamhet genom åren.

Den tredje nominerade är Adam Ekholm och El & Ljusteknik i Skåne AB, som även nominerades för några år sedan.

– Jag har knappt hunnit ta in det, men det är hedrande och roligt att uppmärksammas. Det är överlag roligt och en kul grej när näringsidkarna i kommunen uppmärksammas, säger han och tillägger:

– Det blir en sporre och bekräftelse.

Företaget har uppemot 40 anställda plus inhyrd personal. De riktar sig mot både privatpersoner och företag och erbjuder allt från mindre elinstallationer till större entreprenader.

– Allt mellan himmel och jord, sammanfattar Adam Ekholm.

Vem som utses till Årets företagare avslöjas på fredagskvällens gala. Priset delas ut av Företagarna i Hässleholm.

Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.