GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

En av Sveriges bästa burgare görs i Kristianstad – nu prisas företaget

De gör en av Sveriges godaste hamburgare. Och företaget växer så det knakar, snabbast i hemlänet faktiskt.
Kristianstad • Publicerad 24 november 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Per Anders Fällman, vd, och Rikard Lundborg, kökschef, i Shady Burgers restaurang i Kristianstad i början av 2020.
Per Anders Fällman, vd, och Rikard Lundborg, kökschef, i Shady Burgers restaurang i Kristianstad i början av 2020.Foto: Lasse Ottosson

Gasellvinnarna i Skåne och Blekinge utsågs på en gala i Malmö på måndagen.

Konsult- och elinstallationsföretaget Kvarnerup Konsult i Lund blev Skånes vinnare: länets snabbast växande företag enligt Dagens industris Gasellkriterier.

I Blekinge vann kedjan Shady Burgers Restauranger i Sölvesborg, som har en restaurang i Kristianstad sedan början av 2020.

Bolaget har de senaste tre åren ökat omsättningen med 295 procent till 12 miljoner kronor och har 10 anställda.

Och det verkar inte vara en slump att det har gått så bra. Shady Burgers finns med på plats 56 på Burgerdudes lista över Sveriges bästa burgare 2022, som presenterades den 8 november.

Vännerna Per Anders Fällman, Kent Forss och Rikard Lundborg öppnade sin första restaurang i Sölvesborg under sommaren 2017. Sedan dess har öppnat restauranger i Lund, Halmstad, Eslöv, Kristianstad, Växjö, Kalmar och Värnamo.

”Idén är enkel men väl fungerande: Kvalitetskött som mals dagligen, hamburgerbröd som bakas lokalt samt fräscha råvaror”, konstaterar Burgerdudes.

Gasellföretag

Gasellföretagen ska:

• omsätta minst 10 miljoner kronor och ha minst 10 anställda.

• mellan 2017 och 2020 minst ha fördubblat sin omsättning och ökat den varje år och under samma period också varit lönsamt.

• i allt väsentligt ha vuxit organiskt, inte genom förvärv eller fusioner.

• ha sunda finanser.

Affärstidningen Dagens industris Gasellundersökning, Sveriges största tävling i tillväxt, genomfördes i år för 22:a året i rad.

Magnus Grunnon
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.