GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kursras för Gap efter rapportmiss

Publicerad 24 november 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Gap sänker sin försäljningsprognos. Arkivbild.
Gap sänker sin försäljningsprognos. Arkivbild.Foto: Paul Sakuma/AP/TT

Amerikanska klädjätten Gap rasade i efterhandeln på New York-börsen efter gårdagskvällens delårsrapport. Aktien föll handlöst – ned 19 procent – efter att bolaget sänkt sin helårsprognos med upp till 650 miljoner dollar. Bakgrunden är covid-nedstängningar i Vietnam som påverkat tillverkningen liksom stigande fraktkostnader.

Bolaget gör nu en prognos på vinst per aktie på mellan 1:25–1:40 dollar jämfört med 2:10–2:25 dollar från tidigare prognos. Analytiker hade i genomsnitt en förväntansbild på en vinst på 2:20 dollar.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.