GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Motion om gratis broddar fick gehör

Kommunstyrelsen i Hässleholm beslutade på onsdagen bland annat om broddar och badhus. Broddarna vann gehör efter votering.
Hässleholm • Publicerad 24 november 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Motionen om brodd vann gehör i kommunstyrelsen, efter votering.
Motionen om brodd vann gehör i kommunstyrelsen, efter votering.Foto: Ole, Berg-Rusten

Kommunstyrelsen behandlade bland annat motionen från Lena Nilsson (S) om kostnadsfria halkskydd/broddar från kommunen till äldre och funktionsnedsatta för att minska antalet fallolyckor. Ärendet ledde till votering.

Där röstades förslaget genom med siffrorna 8-5. Nej-sidan med Moderaterna, Kristdemokraterna, Liberalerna och Folkets väl valde att reservera sig mot broddbeslutet.

Även det nya badhuset i Hässleholm plaskar på. I kommunstyrelsen passade politikerna ärendet gällande placering, funktioner och driftsform vidare.

Placering är tänkt bredvid ishallen på Österås men precis när badhuset kan tänkas vara färdigt är ännu oklart.

Badhusprojektets budget är satt till 325 miljoner kronor. Bland annat planeras badhuset rymma 25-metersbassänger för motion- och tävling, rehabbassäng, familjeavdelning och en mindre utomhusbassäng. Det avses byggas och drivas i kommunal regi.

Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.