GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Rahm: ”Vi hade bättre koll på det i dag”

Ett heltänt Tyringe visade sig från sin bästa sida, och hade inga större problem att slå tillbaka toppkonkurrenten HA74 Sävsjö på bortais.
– Vi gör en solid laginsats, säger Magnus Rahm efter 5–3-segern.
ISHOCKEY • Publicerad 24 november 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Terry J Sneath var tillbaka i Tyringes lag efter att ha missat samtliga matcher efter premiären. Han var på spelhumör och noterades för ett mål och ett stenhårt jobb i 60 minuter.
Terry J Sneath var tillbaka i Tyringes lag efter att ha missat samtliga matcher efter premiären. Han var på spelhumör och noterades för ett mål och ett stenhårt jobb i 60 minuter.Foto: Stefan Sandström

Favorittrycket har varit hårt på Tyringe men de senaste veckorna har de haft svårt att leva upp till det, mycket beroende på många skador. Men i toppmötet borta mot HA74 Sävsjö visade Tyringe vilken hög nivå de kan hålla, och det gladde tränare Magnus Rahm.

– Det var skönt att vi gör 60 bra minuter. I dag hamnar vi inte under press som vi gjort i andra matcher, deras mål är lite av tillfälligheter.

Hemmalagets mål kom inom loppet av fem minuter i andra perioden, men dessförinnan hade Tyringe tagit ledningen med 2–0 i första perioden. Först var det Robin Ericsson som satte 1–0 efter att ha utnyttjat en retur, och bara 19 sekunder senare ökade T.J. Sneath på ledningen.

– Härligt att ha Sneath tillbaka. Han är en karaktärsspelare och de behövs, säger Rahm som erkänner att han började tänka lite negativa tankar när HA74 både reducerade och kvitterade i början på andra perioden.

– Säger jag något annat så ljuger jag. Men det kändes ändå inte som i de andra matcherna för vi hade bättre koll på det i dag.

Efter ett avklarat numerärt underläge återgav Fredrik Hansson Tyringe ledningen, och sedan släppte de aldrig greppet om matchen. Detta trots att HA74 fick chansen till spel fem mot tre i 1.15 i början av tredje perioden.

– Att vi kunde döda de utvisningarna var ruggigt viktigt, det var matchavgörande, säger Rahm som i tredje perioden fick se Felix Franzén göra 4–2 och Emil Ekholm sätta 5–2 på straff.

I ett desperat försök att sno poäng av Tyringe plockade HA74 ut målvakten med lite mer än två minuter kvar av matchen, men närmare än en reducering kom de inte.

– I dag möter vi ett lag där vi kan spela upp via våra centrar och hitta passningar, det kommer inte spelare som jagar över allt och ingenstans som det är mot vissa lag, säger Rahm som också väljer att hylla lånet från Glimma Fredrik Lindblom.

– Han visar vilken rutin han har i många lägen, och sen det att han går ner och täcker skott på det sättet han gör. Det visar lite vilken sorts kille det är och vilken karaktär han är. Vi har kanske saknat lite av det i och med att T.J. varit borta, Ahlgren också, och Bex (Isac Bexdal) är också en sån spelare. Men nu är de på väg tillbaka och då får vi ett helt annat djup i truppen.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.