GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Rönningdals supertid gav SM-silver: ”Chockad när jag såg den”

Hässleholmstjejen och förra S71-simmaren Emilia Rönningdal slog till med ett SM-silver på 200 meter medley under den första SM-dagen i Eriksdalsbladet i Stockholm. Rönningdal simmade in på 2.11,88 och den tiden är verkligen värd några extra rader.
– Jag är supernöjd med tiden, jag blev chockad när jag såg den, säger Rönningdal.
SIMNING • Publicerad 24 november 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Emilia Rönningdal tog SM-medalj. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM
Emilia Rönningdal tog SM-medalj. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM

En annan valör, nämligen brons, simmades hem av KSLS-tjejen Olivia Klint Ipsa, som därmed tog sin första seniormedalj på ett svenskt mästerskap.

För bara några veckor sedan blev 19-åriga Emilia Rönningdal uttagen i svenska landslaget för att representera Sverige på NM i nästa månad.

Men den här helgen är det SM-simningar i Eriksdalsbadet som gäller.

Och Rönningdal inledde på bästa sätt med att ta ett SM-silver på favoritdistansen 200 meter medley.

Silvertiden löd på 2.11,88.

Och det är en beundransvärd tid.

Speciellt med följande i åtanke:

2.14,53 löd hennes tidigare pers på distansen, satt tidigare i höstas, och rekordet på 200 medley var då i trakterna av hennes kortsiktiga mål som hon satt upp.

– Just nu är det medley jag lägger lite mer fokus på och jag har som mål att gå under 2.14, på 200 medley och långsiktigt är det 2.12 som gäller, sa Emilia efter ”pers-loppet” i Ystad för en knapp månad sedan.

Speciellt långsiktigt blev alltså inte 2.12-målet. Det tog nämligen mindre än en månad för Rönningdal att sänka det nysatta personliga rekordet med två sekunder och 65 hundradelar.

– Det var kul med medalj, men jag blev chockad när jag såg tiden. Jag förväntade mig inte det och jag blev jätteglad efteråt, säger Rönningdal, som var 85 hundradelar från guldet.

När det gäller KSLS-tjejen Olivia Klint Ipsa så slog hon till med ett storslaget brons på 100 meter bröst på tiden 1.07,03 – det var också 16-åringens första seniormedalj på ett svenskt mästerskap. Klint Ipsa simmade ännu snabbare i försöken då hon noterades för 1.06,95 och det var personligt rekord med nästan åtta tiondelar.

– Finalloppet kändes bra, men loppet i försöket var bättre, säger Klint Ipsa efter den historiska medaljen.

Känslan att ha tagit första SM-medaljen på seniornivå?

– Det känns bra och kul.

Klint Ipsa var 2.59 efter landslagssimmaren Sophie Hansson.

SM-tävlingarna fortsätter till och med söndag med fler starter från Rönningdal och Klint Ipsa.

Marcus Nilsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.