GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Stal batterier – döms till fängelse

Batterier för 2 800 kronor stals i mitten av juni på Jula i Hässleholm. Nu döms den skyldige till en månads fängelse.
HÄSSLEHOLM • Publicerad 24 november 2021 • Uppdaterad 30 november 2021

Den 45-årige mannen förekommer redan under 51 avsnitt i belastningsregistret, och har nu fått ytterligare några att räkna till sin lista.

Den 11 juni gick han nämligen in på Jula i Hässleholm och stal batterier värda 2 800 kronor. Dessutom hade han kniv på sig när han greps i samband med detta.

Några veckor senare gjorde han och en några år äldre kvinna sig skyldiga till två ringa stölder på Citygross respektive Ica Maxi i Hässleholm. Dessa gällde varor för 714 respektive 536 kronor.

Kvinnan döms till 60 dagsböter à 50 kronor, totalt 3 000 kronor. Mannen döms för stöld, brott mot knivlagen och två fall av ringa stöld. Påföljden blir en månads fängelse, med hänvisning till att det rör sig om återfall i liknande brottslighet som mannen tidigare dömts för. Så sent som i maj i år dömdes han av Helsingborgs tingsrätt till två månaders fängelse för stöld och tre fall av grov olovlig körning.

Lars-Åke EnglundSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.