GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ståtligt blev ståtligare

Portalen in till T4-området har målats om till ny lyster och de båda kronorna har fått tillbaka ursprungsfärgerna.
HÄSSLEHOLM • Publicerad 24 november 2021 • Uppdaterad 29 november 2021
Portalen till regementsområdet T4 har målats om till ny lyster. Kronorna har fått kulör och lyser om kvällarna. Även plåttaket är nytt.
Portalen till regementsområdet T4 har målats om till ny lyster. Kronorna har fått kulör och lyser om kvällarna. Även plåttaket är nytt.Foto: Carl Johan Bauler

– Dessutom lyser de på kvällarna, säger Gunilla Nilsson som är hyresförvaltare på kommunens tekniska förvaltning.

Pampigt, vackert och välbyggt. Det händer mycket på gamla T4. Det byggs förskola, nya bostäder, Familjens hus flyttar hit och det nysatsas på Markan. I bakgrunden syns Kanslihuset som ägs av K-fastigheter.
Pampigt, vackert och välbyggt. Det händer mycket på gamla T4. Det byggs förskola, nya bostäder, Familjens hus flyttar hit och det nysatsas på Markan. I bakgrunden syns Kanslihuset som ägs av K-fastigheter.Foto: Carl Johan Bauler
Infarten, portalen till T4 har målats om till ny lyster. En viktig plats i Hässleholms historia. Hit kom Skånska trängkåren från Landskrona och slog sig ner 1907.
Infarten, portalen till T4 har målats om till ny lyster. En viktig plats i Hässleholms historia. Hit kom Skånska trängkåren från Landskrona och slog sig ner 1907.Foto: Carl Johan Bauler

Portalen ägs av kommunen och det var också den tekniska förvaltningen med gata-och parkchefen Ronny Nilsson som skötte upprustningen med hjälp av Stoby måleri som utfört arbetena.

Fin målgång på en löprunda.
Fin målgång på en löprunda.Foto: Carl Johan Bauler
Svart, blankt och nymålat.
Svart, blankt och nymålat.Foto: Carl Johan Bauler

Under arbetets gång, som beskrivs på målerifirmans hemsida, har bland annat kronorna som pryder portalens två torn blästrats och då har originalkulörerna kommit fram. Dessa har återskapats under arbetet och lyser nu i sina klara röda och blå kulörer.

Tjusigt smide.
Tjusigt smide.Foto: Carl Johan Bauler

T4 är en viktig del av Hässleholms historia som regementsstad. T4 (Skånska trängkåren) marscherade in från Landskrona till sina nybyggda kaserner i Hässleholm 1907. Här stannade militären fram till 1986 då regementet samlokaliserades med P2 på Hässleholms Garnison.

Utsikt över något nytt. Ute på Vankivavägen ska det på sikt byggas en ny cirkulationsplats, rondell.
Utsikt över något nytt. Ute på Vankivavägen ska det på sikt byggas en ny cirkulationsplats, rondell.Foto: Carl Johan Bauler

Att portalen målats och just nu passar bra in på utvecklingen av T4 området. Här händer en hel del.

– Kommunen bygger en förskola, det byggs bostäder, Familjens hus ska flytta hit och det blir satsningar på Markan, resonerar Gunilla Nilsson.

Carl-Johan BaulerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.