GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Stillsamt på Wall Street

Publicerad 24 november 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Små rörelser på New York-börsen. Arkivbild.
Små rörelser på New York-börsen. Arkivbild.Foto: Richard Drew/AP/TT

New York-börsens ledande index rörde sig mycket måttligt på onsdagen. Aktiemarknaden har pressats på sistone, samtidigt som räntan på tioåriga statsobligationer stigit, vilket gjort att en del spekulanter övergivit aktier till förmån för andra investeringar.

Bästa bransch blev fastighetsbolagen vars sektorindex steg 1,3 procent. Även energibolagen gick generellt bra. Priset på naturgas steg och oljepriset förblev ganska stabilt efter tisdagens kraftiga uppgång. Energisektorns index ökade 1,0 procent.

En annan vinnare var dator- och skrivartillverkaren Hewlett Packard, som redovisat stark kvartalsrapport. Aktien steg 0,3 procent.

Rasade gjorde däremot Gap, ned 24,1 procent, sedan klädkedjan presenterat ett kvartalsresultat som var sämre än väntat.

Dow Jones industriindex stängde förändrat, det breda S&P 500-indexet steg 0,2 procent och Nasdaqs kompositindex klättrade 0,4 procent.

På torsdagen håller New York-börsen stängt för helgdag. På fredagen är handelsdagen förkortad.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.