GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Det är då stressen kommer forsande

Krönika • Publicerad 25 november 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Peter Paulsson är sportreporter på Norra Skåne.
Peter Paulsson är sportreporter på Norra Skåne.

Jag är inte så förtjust i att kryssa mellan affärerna i ett stort köpcentrum. Däremot är jag förtjust i legoutställningar (det sitter nog i sedan jag var på Legoland första gången som barn och inte kunde få nog av alla fantastiska byggen) och när jag kollade på Lego Masters blev jag förtjust i vinnaren Vidar.

Så givetvis tillbringade jag en evighet på ett stort köpcentrum i helgen – men missade helt legoutställningen och Vidar i Hässleholm.

Normalt sett är jag tacksam över att min fru drar ett ganska tungt lass när det gäller att planera saker. Jag kan vara lite ... lat och trivs med att bara haka på. Men just den gångna helgen fick jag betala priset för min lathet. För sent insåg jag att ett köpcentrumsbesök planerats in på lördagen – när jag var ledig – och ett legoutställningsbesök planerats in på söndagen – när jag jobbade.

Att ett köpcentrumsbesök var inplanerat informerades jag om när vi var på väg till köpcentret i fråga. Det var bara att bita ihop. Jag krigade på så länge jag orkade. Sprang mellan leksaksaffärer och prylaffärer och bodyshopaffärer med dottern. Försökte låta bli att se helt förskräckt ut när jag såg prislapparna på kapporna som frun provade och provade och provade och provade och provade igen.

Till slut fanns det ingen ork kvar i mig. Jag var trött och hungrig och irriterad på allt och alla. Frun och dottern insåg allvaret i situationen. De tog en kort paus från prylaffärer och kappor och ledde mig försiktigt till första bästa matställe (som råkade vara Pölsemannen), beställde två röda med bröd och mos och sa åt mig att sitta kvar tills de kom och hämtade mig.

Bakom mig växer kön av bilar – några tutar irriterat – och själv vill jag bara gasa för fullt och köra sönder den där hånfulla bommen som vägrar att släppa ut mig.

Jag åt och njöt och fick livslusten tillbaka. När frun och dottern återkom och meddelade att det var dags att köra hem kände jag att jag nog hade fått tillbaka tillräckligt med kraft för att kunna tackla nästa stora köpcentrumsutmaning:

Parkeringshuset.

Detta fängelse som aldrig vill släppa ut mig (in kommer man såklart utan problem). Jag kör fram till bommen, sätter i min biljett – och sen går allt åt skogen och bommen fälls inte upp. Stressen och paniken kommer krypande. Eller forsande, snarare.

Bakom mig växer kön av bilar – några tutar irriterat – och själv vill jag bara gasa för fullt och köra sönder den där hånfulla bommen som vägrar att släppa ut mig.

Men efter att ha tankat energi i form av röda korvar hade jag den här gången ork att härda ut medan frun löste situationen och vi kunde så småningom rulla hem utan att med våld forcera bommen.

Dagen efter, när jag jobbade, var det minsann inga otäcka köpcentrumsbesök inplanerade.

Då skulle frun och dottern på legoutställning!

Och träffa Vidar!

Lego Masters-mastern som jag och dottern (mest jag) satt och hejade på framför teven.

Jag fick det ena meddelandet efter det andra om hur fantastisk utställningen var och hur trevlig Vidar var (dottern tog en bild tillsammans med Vidar, noterade jag lätt avundsjukt).

Och när legoutställningen var över kunde frun och dottern rulla ut från Garnisonen utan att i panik behöva överlista en hemsk parkeringshusbom.

Peter Paulsson är sportreporter på Norra Skåne.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.