Annons

Flyga med ryska Skol? Nej, inte i EU

Publicerad 25 november 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
EU:s transportkommissionär Adina Valean stoppar ryska Skol från att flyga till EU. Arkivfoto.
EU:s transportkommissionär Adina Valean stoppar ryska Skol från att flyga till EU. Arkivfoto.Foto: Francisco Seco/AP/TT

Namnet Skol är måhända inte det mest förtroendeingivande för ett flygbolag – oavsett om man främst associerar till utbildning eller starka drycker.

Hur som helst stoppas nu i alla fall det lilla ryska flygbolaget från resor till EU, i den senaste uppdateringen av unionens flygförbudslista.

Annons

Orsaken är oro över bolagets förmåga att leva upp till internationell standard. Skol har sitt huvudkontor i Kaliningrad, men är främst verksamt i Surgut och Chanty-Mansijsk i Sibirien. Bolaget har 3 flygplan och 18 helikoptrar.

Efter torsdagens uppdatering finns nu 97 flygbolag på EU:s förbudslista. Däremot tas samtliga moldaviska flygbolag bort från listan.

"Det visar att hårt arbete och nära samarbete betalar sig", hälsar EU:s transportkommissionär Adina Valean i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons