GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Förra boxningsstjärnan satsar på träningskoncept

Hon har erövrat mästerskapstitlar och haft en idrottskarriär på allra högsta nivå. För ett par år sedan avslutades karriären och hon hamnade i Hässleholm.
Nu är förra boxningsstjärnan Klara Svensson aktuell med ett nytt koncept där hon vill använda sina erfarenheter till att stärka kvinnors hälsa och självkänsla.
Hässleholm • Publicerad 25 november 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Klara Svensson, fd boxare, är bosatt i Hässleholm sedan ett par år tillbaka.
Klara Svensson, fd boxare, är bosatt i Hässleholm sedan ett par år tillbaka.Foto: Braastad, Audun

Konceptet gör hon tillsammans med Hotel Statt och det går under namnet Bootcamp by Klara. Nästa år ska, i nuläget, ett par träningshelger för tjejer arrangeras. Syftet beskrivs som ökat välmående, självförtroende och hälsa för kvinnor och tjejer – och inte fokus på magrutor. Statt står för logi och mat under kurserna.

– Jag vill hitta till vanliga kvinnor och tjejer som vill stärka sig fysiskt och mentalt. Jag tror att det finns en grupp som är intresserad, säger hon.

– Det har blivit mer populärt med personlig utveckling och träningshelger, främst i Stockholm. Men jag ser ett intresse här också. Hässleholm har mycket sportaktiviteter och friluftsliv, fortsätter hon och nämner att hon själv promenerar en hel del vid Hovdala.

Stort fokus avser hon lägga på den mentala aspekten, något hon har stor erfarenhet av efter åren i boxningsringen.

– Jag har arbetat mycket med mental träning och gått genom tuffa situationer. De erfarenheterna går att applicera inom vardagsliv och jobb också. Jag är ute efter att stärka tjejer och kvinnor att känna sig mer peppade att komma i träning, säger Klara Svensson.

Under sin karriär har hon tagit sig genom stenhårda träningsprogram, men nu vill hon snarare försöka att ”avdramatisera” träning. Hon beskriver hur dagens träningsmarknad kantas av dyra prylar och avancerade upplägg.

– Jag har lång erfarenhet av att äta tråkigt och köra två pass om dagen. Det behöver inte vara blodsmak i munnen – meningen är att få energi, inte att bränna energi. Jag vill hjälpa till att hitta kraft, glädje och välmående i sin hälsa.

I nuläget finns en helg i januari och en i mars nästa år inplanerad, men planen är att fler datum ska tillkomma.

– Min tanke är att påbörja det här och sedan se vad som kommer att fungera. Det ska bli spännande, avslutar Klara.

Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.