GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Libanon vill stoppa Belarusresor

Publicerad 25 november 2021 • Uppdaterad 29 november 2021
En lokal muslimsk församling i Bohoniki, Polen begraver en oidentifierad migrant som dött i skogarna i gränsområdet mellan Belarus och Polen tidigare i november.
En lokal muslimsk församling i Bohoniki, Polen begraver en oidentifierad migrant som dött i skogarna i gränsområdet mellan Belarus och Polen tidigare i november.
Foto: Czarek Sokolowski/AP/TT

Libanons regering beordrar researrangörer att sluta marknadsföra Belarus som resmål, i ett försök att få färre migranter att försöka ta sig till EU.

Direktivet har utfärdats av turismminister Walid Nassar, som i ett uttalande säger att han inte vill att Beirut ska bli en transitpunkt.

De senaste månaderna har tusentals personer, däribland libaneser, syrier och irakier, fastnat i gränsområdet mellan Belarus och Polen, dit de begett sig i hopp om att söka asyl i EU. Såväl europeiska regeringar som många oberoende bedömare anser att krisen är mer eller mindre helt regisserad av den belarusiske diktatorn Aleksandr Lukasjenko, med den mäktiga grannen Rysslands goda minne.

Både Lukasjenko och hans ryske kollega Vladimir Putin avfärdar den beskrivningen.

Minst tretton personer, däribland en ettåring från Syrien, har dött i gränsområdet, enligt människorättsgruppen Human Rights Watch (HRW).

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.