GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Lyft på Tokyobörsen

Publicerad 25 november 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Tokyobörsen lyfte. Arkivbild.
Tokyobörsen lyfte. Arkivbild.Foto: Koji Sasahara/AP/TT

Tokyobörsen steg efter att investerare dragit nytta av gårdagens kraftiga kursfall. Nikkei 225-index steg 0,7 procent medan det bredare Topixindexet ökade 0,3.

– Nedgången under förra handelsdagen var, utan någon tydlig orsak, större än förväntat och dagens uppgång är en reaktion på det, säger Ikuo Mitsui, fondförvaltare vid Aizawa Securities.

I Seoul backade Kospi-index 0,4 procent efter att bland annat Sydkoreas centralbank för andra gången höjt styrräntan efter pandemins utbrott. En höjning med 25 punkter betyder nu att räntan ligger på 1,0 procent och ränteprognosen är en styrränta på 1,5 procent vid nästa års slut.

I Hongkong är Hang Seng-index upp 0,2 procent medan kompositindex i Shanghai stiger 0,5 procent i sluthandeln.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.