GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Misstänkt politiker släppt ur häktet

Publicerad 25 november 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Den man som suttit häktad misstänkt för att ha mördat en kvinna i södra Västergötland har försatts på fri fot. Mannen har uppdrag inom ett politiskt parti. Arkivbild.
Den man som suttit häktad misstänkt för att ha mördat en kvinna i södra Västergötland har försatts på fri fot. Mannen har uppdrag inom ett politiskt parti. Arkivbild.Foto: Thomas Johansson/TT

Den man som suttit häktad misstänkt för att ha mördat en kvinna i södra Västergötland har försatts på fri fot. Mannen har uppdrag inom ett politiskt parti.

– Jag gör bedömningen att misstankarna inta har stärkts utan snarare försvagats. Enligt mitt förmenande har det halkat under vad som krävs och då är jag skyldig att underrätta tingsrätten och försätta honom på fri fot, säger åklagaren Olof Sahlgren till TT.

Bedömningen bygger bland annat på uppgifter i den rättsmedicinska rapporten. Men åklagaren inväntar fortfarande vissa svar.

– Rubriceringen finns fortfarande kvar och utredningen kommer att fortsätta, säger Sahlgren.

Det var i början på september som en kvinnan hittades död i sitt hem. Mannen häktades kort därefter av Borås tingsrätt, först som skäligen misstänkt för mord, vilket är den lägre graden av misstanke. Därefter omhäktades han på sannolika skäl, en misstankegrad som nu alltså sänkts på nytt.

Mannen har hela tiden nekat till brott och är lättad över att ha släppts ur häktet.

– Det här är positiva nyheter, det är inte längre sannolika skäl. Det är en ytterst tuff situation att vara häktad när man bestämt hävdar att man är oskyldig, säger hans advokat Joakim Sjöberg till Borås tidning.

Jonas Dagson/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.