Annons

Ryska medier: Över 50 döda i gruvbrand

Branden i en gruva i Sibirien i Ryssland har troligen krävt 52 dödsoffer. Uppgiften kommer från den ryska statliga nyhetsbyrån Tass.
Publicerad 25 november 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Räddningsarbetare vid gruvan.
Räddningsarbetare vid gruvan.Foto: Ryska räddningsverket/AP/TT

Tass hänvisar till källor som säger att ingen av dem som fanns kvar i kolgruvan har överlevt. "Enligt preliminär information finns inga överlevande", skriver nyhetsbyrån.

De flesta dödsfallen tros ha berott på koloxidförgiftning, uppger nyhetsbyrån Interfax, som citerar en regional tjänsteman.

Annons

Sex av de omkomna ska vara räddningsarbetare som försökt komma fram till de drabbade i gruvan i Kemerovområdet i sydvästra Sibirien.

Räddningsarbetet hade tidigare fått avbrytas på grund av explosionsrisker. Varningar kom då från guvernören om att dödssiffran kunde komma att stiga kraftigt.

Ursprungligen befann sig enligt ryska medier nästan 300 personer i gruvan. Koldamm fattade eld, vilket gjorde att rök snabbt spred sig via ventilationssystemet, uppger en källa för Tass.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons