GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Evolution störtdök på stigande börs

Publicerad 25 november 2021 • Uppdaterad 29 november 2021
Uppåt på Stockholmsbörsen. Arkivbild.
Uppåt på Stockholmsbörsen. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Stockholmsbörsen steg på torsdagen efter uppgångar i bland andra snusjätten Swedish Match och mätteknikkoncernen Hexagon. Men nätkasinobolaget Evolution föll handlöst.

Det breda OMXS-indexet ökade 0,6 procent. OMXS30-index med de mest omsatta aktierna stängde dock oförändrat, tyngt av raset i Evolution som föll 16,0 procent.

Evolution har en tung period bakom sig sedan en konkurrent anklagat bolaget för att möjliggöra spel från marknader i Iran, Syrien och Sudan – länder som är svartlistade i USA. Ett uttalande av Evolution på onsdagen lugnade uppenbarligen inte marknaden. Torsdagens fall innebär att aktien tappat cirka 30 procent av sitt värde den senaste veckan.

OMXS30-listan toppades av Swedish Match och Hexagon, som steg 2,8 respektive 2,2 procent. På förlorarsidan fanns verkstadskoncernen ABB, ned 0,5 procent, och telekomjätten Ericsson, som backade 0,4 procent.

De ledande Europabörserna gick upp, om än ganska måttligt. FTSE-index i London och DAX-index i Frankfurt klättrade båda 0,3 procent, medan CAC-index i Paris steg 0,4 procent.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.