GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Turister tvekar om Thailandsresor

Publicerad 25 november 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Turisterna återvänder till Thailand. Arkivbild.
Turisterna återvänder till Thailand. Arkivbild.Foto: Wason Wanichakorn/AP/TT

Turismsektorn i Thailand ser en viss återhämtning med stöd av bland annat skandinaviska resenärer en månad efter att landet öppnat igen.

– Ungefär 70 procent av bokningarna kommer från Tyskland, Storbritannien, Skandinavien och därefter USA, Mellanöstern och Asien, säger Wallapa Traisorat, vd för landets ledande fastighetsbolag Asset World Corporation där bland annat en rad hotell ingår.

Under november förväntar man sig nu 30 procents beläggning med förhoppning om ännu bättre siffror under fjärde kvartalet.

Thailand var ett av de första länderna i Asien som öppnade upp för turism efter pandemin. Helårsprognosen för 2022 ligger dock på endast 200 000 besökare och fem miljoner 2022. Det kan jämföras med ett besökstal på 40 miljoner årligen före pandemin.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.