Annons

Musikproducent dömd för misshandel

En framgsångsrik musikproducent döms i tingsrätten för att ha misshandlat sin tidigare flickvän, en känd artist, skriver Aftonbladet. Mannen döms till villkorlig dom och skadestånd.
Publicerad 26 november 2021 • Uppdaterad 30 november 2021

Misshandeln inträffade 2017 då musikproducenten ska ha tagit strypgrepp, hållit fast artisten och slagit henne med en metallstång. Artisten tog bilder på sina skador men vågade inte anmäla förrän tre år senare.

I åklagarens bevisning finns ett flertal meddelanden från kvinnan till vänner, där hon detaljerat beskriver misshandeln – men även ett meddelande från musikproducenten till kvinnan där han skriver att han betett sig som "en jävla galning" och att han tog ut sin ilska och frustration på henne.

Annons

Nu döms han för misshandel och skadegörelse, då han även förstört artistens mobiltelefon. Stockholms tingsrätt skriver att straffvärdet visserligen är två månaders fängelse, men att lång tid gått sedan misshandeln samt att musikproducenten förlorat uppdrag efter händelsen och därför får han nu ett mildare straff.

Han döms till dagsböter på totalt 24 600 kronor och att betala skadestånd till den kvinnliga artisten på 10 000 kronor samt att stå för delar av rättegångskostnaderna, totalt 40 000 kronor. Enligt mannens advokat överväger producenten att överklaga till hovrätten.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons