Annons

Örebros julklapp: 19 000 betalningspåminnelser

Publicerad 26 november 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Omkring 19 000 invånare i Örebro län kommer att få en betalningspåminnelse. Arkivbild.
Omkring 19 000 invånare i Örebro län kommer att få en betalningspåminnelse. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Örebro län har inte kunnat skicka ut betalningspåminnelser under elva månader. Det felande datasystemet har nu fixats och lagom till julhandeln kommer påminnelserna nu att skickas ut – sammanlagt 19 000 påminnelser på totalt elva miljoner kronor. Det rapporterar SVT Nyheter Örebro.

– Vi beklagar att det har tagit så lång tid. När man implementerar nya datasystem så räknar man väl alltid med att det kan bli strul men det här har tagit lång tid, säger Malin Wirsén Björklund, avdelningschef för kundfakturor på region Örebro län, till SVT.

Annons

Den stora mängden gör att myndigheterna tror att många kommer att höra av sig och de vädjar till länsborna att dubbelkolla uppgifterna innan man ringer dem.

– Vi ber också att de som kan använder datorer och inte telefonen för att vi ska kunna hjälpa så många som möjligt, säger säger Malin Wirsén Björklund.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons