GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

SD vill se högkostnadsskydd för tandvård

Publicerad 26 november 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Sverigedemokraterna vill utreda hur tandvården kan bli en del av hälso- och sjukvårdens högkostnadsskydd. Arkivbild.
Sverigedemokraterna vill utreda hur tandvården kan bli en del av hälso- och sjukvårdens högkostnadsskydd. Arkivbild.Foto: ANDERS WIKLUND / TT

Sverigedemokraterna vill att alla medborgare ska erbjudas tandvård på samma villkor som annan vård.

Partiets landsdagar antog partistyrelsens förslag om detta på fredagskvällen.

Den svepande formuleringen preciserades dock av partistyrelsen i ett svar på en motion som krävde att tandvården ska ingå i hälso- och sjukvårdens högkostnadsskydd.

Det kravet avvisade landsdagarna och gick i stället på partistyrelsens mer luddiga formulering att "utreda hur en reform av tandvårdens högkostnadsskydd kan se ut och i denna ta fram riktlinjer för vem som bör omfattas av den subventionerade tandvården’’.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.