Annons

Tårgas mot demonstranter i Iran

Publicerad 26 november 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Den uttorkade flodbädden i Isfahan. Arkivbild.
Den uttorkade flodbädden i Isfahan. Arkivbild.Foto: Vahid Salemi/AP/TT

Polisen i den iranska staden Isfahan sköt tårgas mot demonstranter som kastade sten och satte eld på en polismotorcykel under fredagen, rapporterar den regimtrogna nyhetsbyrån Fars.

Omkring 500 demonstranter samlades i den uttorkade flodfåran som löper genom staden för att kräva att regeringen agerar mot torkan som drabbat området. Videoklipp på sociala medier visar hur polis och demonstranter drabbar samman i flodfåran och hur vissa av demonstranterna kastar sten, rapporterar nyhetsbyrån AP. I andra videoklipp syns blodiga demonstranter. Sammandrabbningar ägde även rum på omkringliggande gator.

Iran har tampats med återkommande torka under de senaste 30 åren, men problemet har förvärrats under det senaste årtiondet enligt FN:s livsmedelsprogram FAO. Irans meteorologiska institut uppger att uppskattningsvis 97 procent av landet är till någon del drabbat av torka.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons