Annons

Tvingade exflickvän gifta sig med en annan man

När mannen upptäckte att exflickvännen hade en manlig bekant i lägenheten rövade han bort besökaren som misshandlades grovt och tvingades gifta sig med kvinnan.
Nu döms mannen och en kamrat för människorov med inslag av hedersmotiv.
Publicerad 26 november 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
En man tvingade sin exflickväns manlige bekant att gifta sig med henne. Arkivfoto: Fotograferna Holmberg
En man tvingade sin exflickväns manlige bekant att gifta sig med henne. Arkivfoto: Fotograferna HolmbergFoto: Martina Holmberg / TT

Kvinnan hade bjudit hem en tidigare bekant man för att de skulle dricka kaffe och titta på film. Plötsligt dök hennes expojkvän upp utanför lägenheten i Alvesta tillsammans med en kamrat.

Kvinnan ville inte öppna men de objudna gästerna tog sig in med nyckel. Den inbjudne mannen tvingades sedan att följa med till en annan bostad. Där misshandlades han med ett ben från en fåtölj, ett svärd samt med sparkar och slag av expojkvännen och kamraten.

Annons

Efter en stund anslöt sig ytterligare fem–sex personer, en av dem var kvinnans bror. De beslutade att tvinga den misshandlade mannen att gifta sig med kvinnan han besökt. Sedan han gått med på giftermålet presenterades han för kvinnans föräldrar och tvingades skriva under handlingar för ett äktenskap. Trots hot om repressalier polisanmälde han efter ett tag misshandeln och äktenskapsarrangemanget.

Nu döms expojkvännen och hans kamrat av Växjö tingsrätt för människorov och påföljden blir fängelse i fyra år och sex månader.

De båda männen förnekar brott men tingsrätten tror inte på deras historier. Att det finns hedersmotiv är försvårande för de båda.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons