GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Virusvariant gav kraftiga börsfall i New York

Börserna i New York stängde helgdagstidigt på fredagen men resultatet var inget att fira. Indexen backade kraftigt i linje med utvecklingen i Europa och Asien efter nyheten om den nya virusvarianten som upptäckts i Sydafrika.
Publicerad 26 november 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
USA-börserna föll. Arkivbild.
USA-börserna föll. Arkivbild.Foto: Richard Drew/AP/TT

Reserelaterade aktier föll brett, flygbolag som United och American Airlines tappade 9,6 respektive 8,8 procent medan en hotelljätte som Hilton föll 6,3 procent.

Banksektorn tog stryk när marknadsräntorna backade markant, sämst av storbankerna gick Wells Fargo som tappade 5,4 procent. Det sjunkande oljepriset slog mot oljebolagen, Exxon gick ned 3,5 procent och Chevron sjönk 2,2 procent.

I motsatt riktning gick bolag som tros gynnas av en "stanna hemma-trend". Bland dessa räknas Netflix, upp 1,1 procent och Zoom som steg 5,7 procent.

Till de få vinnarna hörde också läkemedelsbolagen och vaccintillverkarna Pfizer och Moderna som lyfte 5,9 respektive 20,6 procent.

Dow Jones industriindex föll 2,5 procent, Nasdaqs kompositindex backade 2,2 procent och S&P 500 var ned 2,3 procent. För hela veckan sjönk Dow Jones 2,0 procent, Nasdaq tappade 3,5 procent och S&P 500 gick ned 2,2 procent.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.