GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Angela Merkel valde Hagen och Knef

Publicerad 27 november 2021 • Uppdaterad 29 november 2021
Angela Merkel valde Nina Hagens (bilden) “Du hast den Farbfilm vergessen” till sin avskedsceremoni 2 december. Arkivbild.
Angela Merkel valde Nina Hagens (bilden) “Du hast den Farbfilm vergessen” till sin avskedsceremoni 2 december. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Angela Merkel avslutar sitt uppdrag som förbundskansler med hjälp av de tyska sångerskorna Hildegard Knef och Nina Hagen, skriver Politico. Till sin avskedsceremoni på torsdag har Merkel valt två hitlåtar från 1970-talet enligt Der Spiegel. Den ena låten är den tyska skådespelerskan och sångerskan Hildegard Knefs “Für mich soll’s rote Rosen regnen” (För mig ska röda rosor regna), en klassiker som också tolkats av Conchita Wurst, österrikisk vinnare av Eurovision Song Contest.

Merkel har också beställt Nina Hagens “Du hast den Farbfilm vergessen” (Du har glömt färgfilmen) som toppade de tyska listorna 1974. Hagen, som inledde sin karriär som schlagersångerska i Östtyskland, blev snart beskriven som punkens gudmor.

Båda låtarna ska spelas av den tyska arméns orkester vid den avskedsceremoni som på grund av pandemin hålls enbart för en mindre publik.

När Ursula von der Leyen lämnade den tyska regeringen för att börja i Bryssel valde hon Scorpions ballad "Wind of change" till sin ceremoni.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.