GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

SD vill utreda dödshjälp

Publicerad 27 november 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Sverigedemokraternas landsdagar i Karlstad under fredagen.
Sverigedemokraternas landsdagar i Karlstad under fredagen.Foto: Tommy Pedersen/TT

Sverigedemokraterna vill utreda dödshjälp, enligt ett beslut på partiets landsdagar.

I en motion till landsdagarna vill förslagsställarna att partiet ska driva på för att införa aktiv dödshjälp i Sverige. Partistyrelsen vill dock inte gå så långt.

I sitt svar på motionen skriver partistyrelsen att frågan om dödshjälp är "mycket komplex" och inte lämpar sig för en partipolitisk strid. Men partistyrelsen anser att partiet ska stödja att en parlamentarisk utredning om frågans olika "principiella och praktiska dimensioner" tillsätts för att få en bred samsyn i riksdagen.

Frågan om dödshjälp var uppe på landsdagarna 2019. Då beslutade ombuden att partistyrelsen till nästa gång skulle utreda de juridiska och etiska gränsdragningarna kring dödshjälp.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.