Annons

Stora skador efter branden i Ånge

Räddningstjänsten har varit på plats hela natten i Ånge efter den stora branden i ett flerbostadshus under fredagen. Inga nya bränder har blossat upp, men skadorna är omfattande.
Publicerad 27 november 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Branden är släckt, men skadorna är omfattande efter branden i Ånge.
Branden är släckt, men skadorna är omfattande efter branden i Ånge.Foto: Mats Andersson/TT

– Det är mycket skador i byggnaden, och så som det ser ut just nu kan inga bo i fastigheten, säger Mats Renning, inre befäl på Räddningstjänsten, till Sundsvalls Tidning.

Räddningstjänstens insats har avslutats och ansvaret för bevakningen av byggnaden har lämnats över till fastighetsägaren.

Annons

Alla drabbade har kunnat få tillfälliga boenden.

Under lördagen ska de boende få gå in i sina lägenheter tillsammans med ledsagare för att kunna hämta viktiga personliga tillhörigheter, rapporterar P4 Västernorrland.

I branden omkom en äldre kvinna och en person skadades allvarligt. Det finns inga uppgifter om tillståndet för den personen.

Hur branden startade är inte känt. Tekniker har ännu inte kunnat undersöka brandplatsen.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons