Annons

Tårgas mot demonstranter i Burkina Faso

Publicerad 27 november 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Burkina Fasos president Roch Kaboré möter kritik för det försämrade säkerhetsläget i landet. Arkivbild.
Burkina Fasos president Roch Kaboré möter kritik för det försämrade säkerhetsläget i landet. Arkivbild.Foto: Michel Euler/AP/TT

Polis har avlossat tårgas för att skingra ett hundratal regeringskritiska demonstranter i Burkina Fasos huvudstad, enligt en journalist som jobbar för nyhetsbyrån AFP. Demonstranterna hade tagit sikte på ett torg i centrala Ouagadougou där alla butiker hade stängts och många poliser kallats in för att stävja protesterna.

Motståndare till president Roch Kaboré manar till nya protester som svar på det ökande antalet jihadistiska attacker i landet. För två veckor sedan dödades 49 militärpoliser och fyra civila av al-Qaida-kopplade extremister i norra Burkina Faso.

Folkets ilska över utvecklingen i Burkina Faso gör myndigheterna nervösa. För en vecka sedan ströps tillgången till internet och lördagens planerade protest fick inget tillstånd. När demonstranterna hade skingrats fortsatte spridda protester på sidogator, enligt nyhetsbyrån Reuters.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons