GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Person död i villabrand i Härryda

Publicerad 27 november 2021 • Uppdaterad 29 november 2021
En stor styrka från räddningstjänsten är på plats vid en brinnande villa i Härryda kommun. Arkivbild.
En stor styrka från räddningstjänsten är på plats vid en brinnande villa i Härryda kommun. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En person har omkommit i den kraftiga branden i en tvåplansvilla på en ort i Härryda kommun öster om Göteborg.

– Vi har anträffat en person som är avliden i samband med branden, säger Martin Hallberg, vakthavande befäl vid polisen.

Brandmännen hittade personen inne i huset.

– Våra rökdykare har gått in, säger Sara Rosenquist, larm- och ledningsoperatör på Räddningstjänsten Storgöteborg.

Larmet om eldsvådan kom strax före klockan 15 på lördagen. Räddningstjänsten ryckte ut med åtta fordon och tre befälsbilar. Trävillans vind var övertänd när man kom fram. Släckningsarbetet väntas fortsätta större delen av kvällen.

Polisen ska utreda branden och har inlett en förundersökning om mordbrand.

– Det är oklart hur branden har börjat, säger Martin Hallberg.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.